Menu

Parabol-Pia ikke alene - SF kan også være med

Nu er fanden igen løs i Laksegade. Denne gang fordi Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaard i deres jagt efter billige point hos antimuslimske danskere har fremsat et idiotisk og udemokratisk forslag, om at beboere i socialt belastede boligområder som Vollsmose skal have forbud mod at modtage arabiske TV kanaler via deres parabolantenne.

Mange har sikkert i løbet af weekenden fået læst masser om alt det, der er galt med Pia Kjærsgaards forslag. Så det behøver jeg ikke trætte mine læsere med. Jeg nøjes med at bringe et par citater af Pia Kjærsgaard, alle i Berlingske Tidende 30. oktober 2010:

»Skal det f.eks være tilladt, at Vollsmose er plastret til med parabol-antenner, som peger mod den mellemøstlige verden?«

»Jeg ved godt, det er meget forbud, men det er nødvendigt. Fjern parabolerne.«

»Al Jazeera og al Arabiya er indoktrinering fra den mellemøstlige verden.«

»Det er sindelagskontrol, når man bliver indpodet et had til den verdensdel man bor i.«

Jeg vil hellere kaste en anden abe ind i debatten ved at pege på, at udemokratiske forslag med indbyggede krænkelser af indvandreres, især de muslimskes selvfølgelig, friheds- og ytringsrettigheder ikke kun kommer fra Dansk Folkeparti. Også Socialistisk Folkeparti på venstrefløjen har leget med tanken om at begrænse adgangen til frit at søge informationer og nyheder.

Allerede i januar 2010 fremsatte Socialistisk Folkeparti et forslag i samme boldgade som Dansk Folkepartis parabolforbud. Sådan sagde SF's retsordfører Karina Lorentzen tilbage i januar:

»Potentielle terrorister skal stoppes i opløbet ved at forbyde besøg på terrorhjemmesider. Vi skal lukke huller, så vi kan gribe tidligt ind, og et af de huller kunne være at gøre det strafbart at surfe efter og downloade terrorrelateret materiale«

Lige så forkert det er, at Dansk Folkeparti gør enhver modtager af arabiske TV-kanaler til potentielle terrorister, lige så langt ude var Socialistisk Folkepartis forsøg på at gøre enhver, der surfer forbi såkaldte »terrorhjemmeside« til potentiel terrorist, der skal meldes til og overvåges af PET.

Det er en rigtig uheldig udvikling at populister både til højre og til venstre oftere og oftere griber til at spille frygten for terror og muslimer ud i deres politiske agitation, bare fordi de tror at det giver dem flest mulige stemmer. Respekten for de demokratiske frihedsrettigheder burde være større end grådigheden efter at få flest mulige stemmer ned i valgurnen.

Men sådan ser det desvære ikke ud til at man tænker, hverken hos Dansk Folkeparti eller hos Socialistisk Folkeparti.

Last modified onMonday, 01 November 2010 10:27

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?