Menu

JP-blogger i stævne med nynazister

JP-blogger i stævne med nynazister

Jyllandspostens blogger Morten Uhrskov til sommertræf i Den Danske Forening sammen med nynazister.

Jyllandspostens blogger Morten Uhrskov var for omkring to uger siden gæst og holdt tale ved et sommerstævne afhold af den fremmedfjendske forening Den Danske Forening.

Den Danske Forenings sommerstævne var med deltagelse af personer fra det stærkt højrenationalistiske parti Danskernes Parti. Danskernes Parti huser flere personer i toppen som kommer fra det danske nynazistiske miljø.

Den Danske Forening har indgået et samarbejde med Danskernes Parti omkring partiets opstilling til Kommunevalget 2013, har flere kilder på den yderste højrefløj fortalt til P77.

Blandt andet har Den Danske Forening angiveligt doneret et større pengebeløb til Danskernes Parti fra foreningens såkaldte Kampfond - Danmarks Fonden, det har lederen af det højreradikale parti Frit Danmark, Michael Ellegaard fortalt til P77. Ifølge Ellegaard har en person i Den Danske Forening bekræftet donationen overfor Michael Ellegaard over telefonen.

Ellegaards kilde fortæller at beslutningen om at støtte Danskernes Parti blev truffet af Den Danske Forenings styrelse og at beslutningen har udløst kraftigt kritik internt i foreningen. Flere medlemmer har ifølge den person Ellegaard har talt med efterfølgende meldt sig ud af foreningen i protest over støtten til Danskernes parti.

Balladen om støtten til Danskernes parti handler især om at partiets formand Daniel Carlsen har en fortid som aktiv nazist i Danmarks National Socialistiske Bevægelse DNSB. Daniel Carlsen som aktiv nazist i 2010

Daniel Carlsen er også benægter af Holocaust og har flere gange offentligt udtalt sig på skrift og tale racistisk om mennesker af afrikansk , muslimsk og jødisk afstamning.

Formanden i Danskernes parti er ikke den eneste i toppen af Danskernes parti med en fortid i nynazistiske kredse. 

Daniel Carlsen deltog ikke selv i Den Danske Forenings sommerstævne, men det gjorde andre fra hans parti herunder også personer som tidligere har været aktive i stærkt højreekstreme eller nynazistiske kredse.

Danskernes Partie har beskrevet deres deltagelse i Den Danske Forenings sommertræf  i deres medlemsblad "National Demokraten" under overskriften "Nationalt Sommerstævne med fremtidsperspektiver" skriver de følgende:

"Til stede ved sommerstævnet var der repræsentanter for andre nationale bevægelser, og drøftelser om skabelse af en fælles platform blev indledt. Danskernes Parti og Nationaldemokraten blev fra flere sider fremhævet som nogle af de mest lovende tiltag i lang tid, mens der blev udtrykt tilsvarende generel skuffelse over Dansk Folkeparti."

Om Morten Uhrskov kan man læse følgende, "Hovedtaler var den kendte debattør Morten Uhrskov, som suverænt gennemgik de sidste 30 års udlændingepolitik..." 

Morten Uhrskov er del af  Den Danske Forenings bagland og har flere gange holdt fordrag for foreningens medlemmer.

Den Danske Forenings styrelse har tætte bånd til den Aarhusianske højreekstreme loge ORG.

Den højreekstreme Loge ORG blev i 2011 afsløreret i en artikel bragt i Politiken.

Politikens artikel var lavet på baggrund af indsigt i en rapport om ORG logen udgivet af Researchkollektivet Redox - en gruppe som holder øje med og rapporter om den yderste højrefløj.

Redox dokumenterer i sin rapport om ORG, at Den Danske Forening og ORG er tæt forbundne, og at personer fra ORG bliver anvendt som vagtværn, under Den Danske Forenings arrangementer med blandt andet Morten Uhrskov.

Morten Uhrskov er ikke den første JP blogger der vælger at holde tale for nynazister. I 2012 var det JP bloggeren Michael Jalving som havde valgt at holde tale og fordrag om sin nye bog, for fremmødte nazister og racister på en konference afholdt af svenske nynazister i Sverige.

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?